top of page

De wijk Broekhoven in Tilburg is een typische vogeltjesbuurt. Het is een erg sociale plek met mensen die haast op straat leven in de zomers. Iedereen kent elkaar en loopt bij elkaar naar binnen. Sociale contacten zijn er enorm belangrijk. Het is een dorp die zich schuilhoudt in de stad. 

 

Het project heeft de naam Broekhoven: "Ik leef mijn leven zoals ik dat wil". Het is een quote van een tattoo van één van de inwoners. Het is eigenlijk een helft van een tattoo van een koppel, waarvan dit degene van de vrouw is. Haar man heeft de quote "Ik leef mijn leven zoals zij dat wil" op zijn arm. 

Het project was een samenwerking tussen Gemeente Tilburg en studenten van de kunstacademie in de buurt. Gemeente Tilburg wilde hun relatie met de wijk versterken door projecten die persoonlijke verhalen van de inwoners uitlichtten.

 

"Ik leef mijn leven zoals ik dat wil" is gemaakt door de mensen zelf, gefilterd en gecureerd door mijzelf door middel van het verzamelen van gevonden beeldmateriaal van alles wat men online deelde. Ik streefde ernaar een eerlijk, verrassend, maar vooral representatief beeld van de wijk en de mensen weg te zetten. 

 

De beelden met typische internetkwaliteit zijn opgeblazen tot monumentaal beeld vol pixels. Het werk is gepresenteerd op doeken van 2x2 meter in de wijk tijdens de expositie "Ik kom thuis". Op het laatste doek, dat leeg was, konden mensen hun handtekening achterlaten. Kunst is overal om ons heen en enorm belangrijk. En nog belangrijker, het is ieders recht het te maken.

BROEKHOVEN

"Ik leef mijn leven zoals ik dat wil"

2019

Broekhoven ik leef mijn leven zoals ik dat wil Tilburg Shannen Ernest Found footage

Expositie

"Ik kom thuis"

Ik leef mijn leven zoals ik dat wil Broekhoven Shannen Ernest Found footage Tilburg
BROEKHOVEN ik leef mijn leven zoals ik dat wil tilburg Shannen Ernest found footage
bottom of page