top of page

Ik ben Shannen: Een observant van het alledaagse met een interesse in subculturen en de ander. Mijn fascinatie is de mens en zijn toewijding tot materialisme, uiterlijk, passies en hobby’s. Veel voorkomende personages in mijn werken zijn mensen in hechte gemeenschappen aan de uiteinden van de samenleving. 

Als maker noem ik mezelf een online voyeur; ik bestudeer mensen aan de hand van beeldmateriaal dat zij zelf online zetten en leg dit beeldmateriaal vast. Ik onderzoek online aanwezigheid, privacy en bijbehorende ethiek. Dit wil ik teruggeven aan deze mensen om bewustwording te creëren onder deze gebruikers.

 

Ik ben een onzichtbare maker; mensen weten niet dat ik hen volg tot ik een af product heb en het geheel kan presenteren. Dit alles is mogelijk door gebruik te maken van media waar de mens publiekelijk met elkaar in contact staat (veelal sociale media). Voor de presentatie van mijn beelden werk ik serieel en onderzoek ik hoe ik een beeldverzameling kan filteren tot categorieën en zo een typologie kan vormen tot een narratief. 

Website photo.jpg

Opleiding

2015 - 2020: Bachelor Vormgeving Fotografie & Film, AKV | St. Joost, Breda

2017 - 2018: Minor Arts & Interaction, AKV | St. Joost, Breda

2010 - 2014: MBO4 Audiovisueel Specialist, Grafisch Lyceum Rotterdam

Stage

2019: Spaarnestad Photo, Den Haag

2014: Camera bij TV opnames Dordtse Koppen, Dordrecht

Exposities

2020: "Sint Willebrord/Theike" tijdens NowShow, afstudeerexpositie. Breda

2019: Broekhoven "Ik leef mijn leven zoals ik dat wil" tijdens Anywhere but here, groepsexpositie bij Oddstream, Nijmegen 

2019: Broekhoven "Ik leef mijn leven zoals ik dat wil" tijdens Ik kom thuis, groepsexpositie in samenwerking met Gemeente Tilburg in Broekhoven, Tilburg

bottom of page